miercuri, 22 iunie 2011

A iubi ...

   A iubi înseamnă a oferi fără a cere nimic în schimb. Nu mă refer la oferirea unui cadou (poţi face un cadou oricui), ceea ce oferi cînd iubeşti e fericire, fără a aştepta fericire înapoi.
  Pentru a găsi dragostea adevărată, trebuie sa înveţi ca nimeni nu este stăpîn pe nimic - mai cu seama pe sufletul cuiva - totul este o iluzie - si asta este valabil de la lucrurile materiale pana la bunurile spirituale. Prima situaţie ce îţi va trece prin cap e aceea în care tu încerci să iubeşti conform acestei definiţii, iar persoana pe care o faci fericită nu apreciază nimic din ceea ce faci tu. Eşti ne împlinit dar continui să iubeşti. Cine a mai pierdut o data un lucru pe care îl socotea garantat, învaţă pana la urma ca nimic nu-i aparţine. Si dacă nimic nu ne aparţine, mai bine trăim ca si cum astăzi ar fi prima sau ultima zi din viaţa noastră, astfel vom oferi iubirea necondiţionat si vom fi uimiţi sa vedem mai tîrziu cum acesta ne va fi oferită cînd nici nu am mai sperat sa o primim. 
  Iubirea, e înfrîngerea condiţionarii oricărui organism de a lupta pentru supravieţuire. Împotriva persoanei pe care o iubeşti nu vei lupta nici măcar pentru o nevoie atât de înaltă precum fericirea, fără a se pune în discuţie nevoile primordiale.
   Cât timp vei continua să spui te iubesc atunci cînd faptele celuilalt te fac să suferi? Cât de viabilă este o relaţie în care cea mai puternică dar şi ascunsă dorinţă e de a schimba ceva din tine pentru a putea fi compatibil cu celălalt? Ce se întîmplă cînd discuţiile despre diferenţele de concepţie şi mod de viaţă sunt ocolite, iar relaţia continua pe pilot automat? Şi totuşi spui şi simţi că iubeşti...
   Iubeşti, doar atunci cînd nu te mai gândeşti la alte posibilităţi - cum ar fi fost cu ea sau cu el, cum ar fi fost fără nimeni?... Există un moment, în care te eliberezi de toate aceste îndoieli. Devii uşor şi curat, iar o pace înnebunită de fericire îţi învăluie mereu sufletul. Simţi că poţi să-i spui "te iubesc", şi îţi doreşti să i-o spui tot mereu. 

Un comentariu: